Program za izradu računa

ŠTO JE BROJ RAČUNA

Broj računa posebna je redna šifra koja se dodjeljuje računima. Dodjeljivanje brojeva računa jedan je od najvažnijih dijelova fakturiranja, jer brojevi računa osiguravaju i pomažu u odgovarajućoj dokumentaciji za računovodstvene, revizijske i porezne svrhe.

Broj računa Dodatno pomažu u lakšem i bržem procesu praćenja plaćanja te se mogu koristiti kao identifikator tijekom razgovora s korisnikom.

Imajte na umu da se bez broja računa, račun ne smatra pravno obvezujućim dokumentom.

Kako dodijeliti brojeve računa

Prije nego što uđemo u različite metode dodjele brojeva računima, evo nekoliko važnih točaka koje treba znati:

Broj računa sastoji se od tri dijela (primjer: Račun br. 1-2-3): Imajući gore navedeno na umu, pogledajmo različite načine dodjele brojeva računima:

Jednostavan sustav

To uključuje dodjelu osnovnih brojeva svakom računu – 1, 2, 3 i tako dalje. Također možete koristiti - 01, 02, 03 ili 001, 002, 003. Ovaj sustav fakturiranja jednostavan je kao što se čini i preporučljivo ga je koristiti vlasnicima tvrtki s malom bazom podataka klijenata.

Sustav faktura s početnim nulama

Ovaj sustav fakturiranja koristi brojeve koji počinju s više nula kao što su 00000000001, 000000000015, 000000000023 i tako dalje. Ovaj sustav početnih nula odličan je za korištenje ako su vaše knjigovodstvene prakse donekle standardizirane.

Brojevi računa sa programom za izradu računa Inv24

Naš program nudi i osigurava najbolje numeriranje računa. Učinkovito dodjeljujemo brojeve računa putem našeg pametnog sustava automatskog numeriranja. Osiguravamo da vaš račun zadovoljava najviše standarde, a dok je personaliziran onoliko koliko je vama potrebno. Registrirajte se kod nas besplatno danas!

Naš jednostavan program za izradu računa Inv24

Dobro je znati:
Obavezna i izborna polja računa
Fakturiranje: 4 Najpopularnije Metode